INST a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea cadrului de protecție a consumatorilor în Republica Moldova”
16.05.2024 223 Accesări  

30 aprilie 2024, Chișinău, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea cadrului de protecție a consumatorilor în Republica Moldova”, organizat de Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Fundația Soros Moldova și Institutul pentru Politici și Reforme Europene.

Evenimentul a reunit mai mulți reprezentanți de nivel înalt din instituții publice, organizații internaționale, mediul academic și reprezentanții societății civile.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de înțelegere și aplicare a drepturilor consumatorilor în Republica Moldova, iar două dintre obiectivele specifice principale sunt: sporirea capacităților Guvernului și a autorităților cu competențe în domeniul drepturilor consumatorului de a aplica prevederile legale și de a asigura respectarea drepturilor consumatorilor și sporirea cunoștințelor consumatorilor cu privire la drepturile pe care le au și acțiunile pe care le pot întreprinde în cazul în care aceste drepturi le-au fost încălcate.

Menționăm că, Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică în domeniul supravegherii pieței privind produsele nealimentare din domeniile atribuite, efectuează supravegherea pieței privind conformitatea materialelor de construcție și a utilajelor/obiectelor industrial periculoase și a altor categorii de produse expres indicate în anexa nr. 1 la Legea nr. 162/2023 privind supravegherea pieței și conformitatea produselor, introduse sau puse la dispoziție pe piață, cu cerințele esențiale aplicabile, precum și controlul conformității serviciilor prestate cu cerințele stabilite în actele normative și/sau declarate.

 

Copyright © 2024 Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică